Varför är det så självklart?

Återigen en diskussion jag blir galen på men inser att jag inte kommer att komma någonstans med folk som inte fattar bättre.. :-(

Hårda ord, ja men det bryr jag mej inte om.

Varför är det så självklart att katter ska få springa lösa ute?

Man får höra äntligen är han / hon hemma,, varit borta så länge. Eeeemn oki,,,, trodde var död,, eeemn återigen eeemn oki...

Varför i hela friden utsätter man sina djur för det? Kan ju bli påkörd och ligga vid vägkanten helt ensam och plågas till döds. Människor är heller inte speciellt snälla mot lösspringande katter som alla borde veta och eller iaf hört vid det här laget.

Hur många ggr har man inte hört,, den där jävla katten bara springer omkring och sabbar, kissar ner våra möbler eller gräver i rabatterna. Jag brukar kasta vatten då.. EEemn är du dum i huvudet? Det är inte kattens fel att den gör så. Det är dess naturliga beteende, jag vet oxå många som inte tar någon som helst hänsyn till om det är sommar eller vinter när dom kastar vatten på katten, tänk er själva,, katter fryser faktiskt oxå. I detta väder som vi har här till och från så blir pälsen som is, precis som på er när ni går ut med blött hår. Katten kan frysa ihjäl.

Ja absolut,, katter vill jaga, men det kan man fixa i en säker miljö hemma eller att man bygger en kattgård. Katter lever tredimensionellt, dvs att om man fixar så att katten kan klättra och ha yta och space så mår den jättebra inne, + att den är i säkerhet utan att få massa skit från andra..

Ni som har hundar, varför öppnar ni inte dörren och låter dom springa fritt? och sedan såklart stänger ni dörren efter hunden,, ni stannar inne. Låter hunden vara ute bäst den vill och hur långe den vill. Vad är skillnaden?

Eller hästarna,,, öppna upp hagarna för guds skull,, ha dom inte inhägnade, desamma med korna.. För att inte tala om fåglarna, ni som har någon ara av något slag eller en gråjacko. 

Ni påstår att ni släpper ut katten för deras skull vilket jag anser vara bullshit för katten behöver inte det. Katter är inte "gjorda" som vissa hävdar för det, inte i vårat klimat och vår miljö. 

Dessutom så säger lagen faktiskt att man inte får,, varför bryr ni er inte om det? 

Lagen om tillsyn av hundar och katter, säger följande:

"Hundar och katter skall hållas under sådan tillsyn som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter."


Jag blir galen på detta, jag vet att dom som förordar utekatter och jag aldrig kommer att vara överänns men om jag kan vända en,, så är en bättre än 0, katter förtjänar bättre än att bli släppta vind för våg utan att ägaren bryr sej ett smack.. Såklart påstår ägaren att den gör det men visar det jäkligt dåligt.

En till fråga,, till er som har utekatter är det ni eller era grannar som valt att ha katt? Tänk om grannarna är allergiska och inte alls vill ha någon annas katt på sina utemöbler.

Var inte så jäkla själviska utan tänk på era medmänniskor, anser ni inte att katten ska vara inne då ska ni heller inte ha katt. För inne är den säkraste platsen, man kan lära en katt att gå i koppel oxå, man kan bygga kattgård/näta in balkongen.

Så det så..... Nu kan jag lugna ner mej..... (tror jag)

//L

17 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)